Häät Suomenlinnassa / Tenalji von Fersen

häät suomenlinnassa

Matka Emman & Maunon kanssa alkoi yli 1,5v sitten, kun sähköpostiin kilahti viesti Emmalta. He etsivät hääkuvaajaa Suomenlinnaan! On varmasti sanomattakin selvää, että olin todella innoissani tästä tilaisuudesta. 

Jokainen hääkuvaaja muistaa ensimmäiset häät ja jokainen hääkuvaaja muistaa myös ensimmäiset häät Suomenlinnassa. (Olisko seuraava etappi häät ulkomailla? ;)) Erityistä tästä teki myös se, että kuvaajakollegani tuli häihin (Mandi Photography) kakkoskuvaajaksi.

Odotukset häiden suhteen olivat kieltämättä melkoisen kovat, sillä tiesin että E&M on nähnyt näiden eteen vaivaa todella. Katsokaa nyt tuota hääautoakin! Koko päivä oli todella upea, mutta huomasin erään seikan, joka tuntui nostattavan tunnelmaa juhlassa erityisellä tavalla.

Emma & Mauno kiertelivät jokaisen pöydän läpi ja varmasti jututtivat jokaista ihmistä ketä oli paikalla. He istuivatkin samassa pöydässä rakkaimpien kanssa! Jokaisella hääparilla on oma juttuna, E&M:n juttu oli selkeästi toistensa huomioimisen lisäksi vieraiden huomioiminen juhlassa. Saatiinhan me kuvaajatkin nauttia aamupalasta asti ihania ruokia koko päivän! 

Alla tiivistetty kuvatarina päivästä <3

Perhekuvaus | Hyvinkää

Tämän kesän juttu on ollut kuvaukset ilta-auringossa.. Harmittaako tehdä töitä iltaisin? Ei, koska mä rakastan näitä kuvauksia! Itseasiassa, minä yleensä olen se, joka näitä ajankohtia ehdotan. Onneksi on näitä upeita perheitä, jotka lähtee innolla mukaan!

Tämä pieni tytön tyllerö ei saanut pelkästään hymyä meidän huulille, vaan päädyttiin nauramaan vatsat kipeiksi tuosta vallattomasta persoonasta. Sen jälkeen kun on kuvannut kymmeniä ja kymmeniä 1-vuotiaita, uskallan sanoa, että jokaikinen on niin omalaatuinen. Puhumattakaan jokaisesta perheestä ja heidän vuorovaikutuksesta keskenään <3

perhekuvaus

Vastasyntyneen kuvaus

Pienet korvat, pieni suu <3 Niin lyhyitä on nämä hetket, onneksi kuvia voi vaalia aina. Vaikka näiden pikkuisten kuvaaminen on ehkä maailman paras työ ikinä, vieläkin onnellisempi olen siitä, että tämäkin perhe saa ihanat kuvat muistoksi siitä, mistä kaikki tämän pienen ihmisen kohdalla alkoi.

Vastasyntyneen kuvauksessa ei myöskään ole pelkästään kyse pienokaisesta, vaan koko perheestä. Oli ilo katsoa miten tämän perheen tullessa studiolle, kaksi vanhempaa sisarusta seurasivat vauvaa silmät säihkyen. Äiti laski vauvan pöydälle ja molemmat kapusivat kurkkimaan pientä nyyttiä. Puhumattakaan siitä, miten rakas voi pieni ihminen olla vanhemmille! Uusi ihana ja jännittävä perheenjäsen!

Tiesitkö, että vastasyntyneen kuvauksesta kannattaa olla yhteydessä jo raskausaikana? Tällöin varaan sinulle lasketun ajan ympärille aikaa, jolloin olen lyhyelläkin varoitusajalla valmis ottamaan teidän perheen studiolle. Vastasyntynyt olisi nimittäin hyvä kuvata maksimissaan 14 vuorokauden ikäisenä. Koska syntymän ajankohdasta ei ole varmuutta, näitä kuvauksia voin ottaa hyvin rajallisen määrän per kuukausi vauvakalenteriin, jotta varmasti jokaiselle löytyy kuvausaika.

vastasyntyneenkuvaus

Uudet käyntikortit

Pikkuhiljaa olen rakentanut imagoani uuteen, raikkaampaan suuntaan. Kaikki alkoi nettisivuista, logosta, kuvista ja nyt oli vuorossa käyntikortit. 

Edellisistä puuttui logo, eikä koko tyyli kuvannut minua lainkaan. Uusilta käyntikorteilta halusin seuraavia asioita - raikas, persoonallinen ja leikkisä. Kieltämättä niistä tuli jopa paremmat mitä odotin. Kurkkaa uudet käyntikortit alta, lopusta löydät vertailuksi vanhat käyntikortit! =)

uudet käyntikortit

Miten hyödyntää huomenlahjakuvia?

miten-hyodyntaa-huomenlahjakuvia

Viimeisin postaukseni huomenlahjakuvista johti useampiin yhteydenottoihin ja huomasin erään asian askarruttavan osaa morsiamista. Mitä niillä kuvilla oikein sitten tekisi? Et halua että ne jäävät pölyttämään laatikojen pohjalle, mutta et halua niitä myöskään muiden näytille.

Halusin auttaa asian kanssa kamppailevia, joten otin yhteyttä Smartphotoon ja he lähtivät innoissaan sponsoriksi postaukselleni. Haluan nyt jakaa pari vinkkiä miten voit ottaa kaiken irti huomenlahjakuvistasi!

* Tuotteet on saatu Smartphotolta.

Lapsikuvausten rekvisiitat / ideoita 2017

Esittelyssä lastenkuvausten valmiiksi suunniteltuja rekvisiitta-asetelmia. Alla olevat asetelmat ovat ehdotuksia, kuvauksiin voidaan suunnitella myös jotain muuta. Lopputuloksena tähdätään mahdollisimman monipuolisiin kuviin, joten yksittäisiä rekvisiittoja voidaan vaihdella kuvausten aikana. Koko asetelmaa ei kuitenkaan ehditä tavallisen kuvauksen aikana vaihtamaan. Perhekuva otetaan neutraalimmin seinää tai kartonkia vasten, ellei toisin toivota.

Alla olevat rekvisiitta-asetelmat sopivat parhaiten istumaikäisestä ylöspäin, vauvakuvaukset suoritetaan hieman erilaisella käytännöllä. Rekvisiitat ovat kuitenkin muunneltavissa myös vauvakuvauksiin! 

1. IT'S MY BIRTHDAY

lapsikuvausten-rekvisiitat

Herkät huomenlahjakuvat luonnonvalossa

Viikonloppuna hyödynnettiin luonnonvaloa Ilonan kanssa boudoir-tyylisessä kuvauksessa. Yhteisenä visiona oli luoda raikkaita, kauniita ja tyylikkäitä huomenlahjakuvia. 

Ennen kuvausten alkua tutustuttin rauhassa kahvia juoden, heitettiin vitsiä ja luotiin välittömästi rento tunnelma ja hyvä kontakti. Jokaisessa kuvauksessa on super tärkeää tuntea olonsa hyväksi, mutta erityisesti silloin kun vähennetään vaatteet päältä. Huomenlahjakuvauksissa ei saa olla kiire eikä paine. Kuvia käydään läpi rauhassa kuvausten keskellä ja jutellaan asioista mitkä toimii ja mitä koitetaan välttää. Ilona oli kuviin hyvin tyytyväinen ja antoi minulle luvan julkaista nämä. 

Ensi kerralla jaan ideoita mitä kaikkea huomenlahjakuvista voi tehdä. Jää siis kuulolle ❤

huomenlahjakuvaus

Mitä kysyä hääkuvaajalta

kysy hääkuvaajalta

Oletko koskaan miettinyt millaisia asioita tulisi selvittää ennen hääkuvaajan valintaa? Yleensä lähtökohtana on budjetti ja kuvaajan tyyli. Haastan sinut vaatimaan enemmän. Lue kysymykset läpi ja pohdi mitkä ovat sinulle tärkeitä kohtia ja millaisen kuvaajan haluat.

Uusimmat

Tagit

Instagram

Instagram

valokuvaajaellikeskiloppi